Harrastaminen

Harrastamaan kääpiösnautserin kanssa

Kääpiösnautseri on reipas ja kestävä pieni, ”suuri” koira. Sen kanssa voi harrastaa monipuolisesti mm. näyttelyitä, tokoa, agilityä ja lisäksi kääpiösnautseri on innokas nenän käyttäjä ja koiria on koulutettu mm. etsimään kadonneita koiria. Lisäksi kääpiösnautseri sopii hyvin mukaan moneen menoon, lenkille, sienimetsään ja vaikka verijäljelle. 

Kääpiösnautseri ei kuitenkaan ole kaikista helpoiten koulutettava rotu, vaan se vaatii ohjaajalta pitkää pinnaa, kekseliäisyyttä ja huumorintajua. Kääpiösnautseri on älykäs rotu, joten se oppii nopeasti, mutta samalla älykkyys voi olla se koulutusta hankaloittava tekijä. Jos kääpiösnautseri ei saa palkkaa, kun se tekee töitä, se lopettaa nopeasti tekemisen, tai jos koira palkataan väärään aikaan niin koira menettää mielenkiinnon epäselvään ohjaukseen. Kääpiösnautsereiden luonteissa on eroja, mutta useimmat koirat on helppo palkita namilla ja leikkimisellä. Ja vaikka kääpiösnautserin kouluttaa miten hyvin tahansa, niin se voi silti keksiä jotain ihan omaa kivaa. 

Esimerkkinä kääpiösnautseri saattaa kesken toko- kokeen  luoksetulon päättää, että liikkeenohjaaja on tosi ihana ja suorittaa luoksetulon hänen luokse. Hetken istuttuaan liikkeenohjaajan vieressä koira lopulta tulee ohjaajan viereen itseensä tyytyväisenä häntää heiluttaen. Joten huumorintajua tarvitaan välillä rutkasti. Jotkut kääpiösnautserit kokeilevat tosissaan täytyykö aina totella ja silloin tarvitaan pitkää pinnaa ja päättäväisyyttä. Mutta kun tämän kerran tekee koiralle selväksi, niin kääpiösnautseri on ihana, rehellinen ja uskollinen harrastuskaveri, joka tekee parhaansa ja nauttii yhdessä tekemisestä. 

Teksi: Suomen kääpiösnautserikerho